Gönderen Konu: Sürekli oturmak kıl dönmesi riskini artırıyor  (Okunma sayısı 711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gamzeli

  • _Gamzeli_
  • Admin
  • *
  • İleti: 18871
  • Rep Gücü : 2045
  • Cinsiyet: Bayan
  • Bana Sen Lazımsınn...
    • Profili Görüntüle
    • Ahmet Maranki
Sürekli oturmak kıl dönmesi riskini artırıyor
« : Ocak 25, 2009, 12:48:27 ÖS »

Sürekli oturmak kıl dönmesi riskini artırıyor 
Konya (AA)- Sandalye veya koltuk üzerinde uzun süreli oturanlarda, kıl dönmesi hastalığı riskinin yüksek olduğu belirtildi.



Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Aksoy, daha çok 15-25 yaş arasındaki erkeklerde
görülen kıl dönmesi rahatsızlığının çok fazla bilinmediğini söyledi. Genelde kıllı bir vücuda sahip erkeklerde görülmesine karşın 25 yaş üzerindekilerde, sarışın kadınlarda ve vücudu kıllı olmayanlarda da az da olsa bu hastalıkla karşılaşılabildiğini ifade eden Aksoy, ''Daha çok orta hatta kuyruk sokumu üzerinde görülen kıl dönmesi, doğuştan veya sonradan cildin birleşmesi sonucu kıl yuvasının cilt altında kalmasıyla oluşuyor'' dedi.

Aksoy, sürekli oturma pozisyonunda kalanlarda, halk arasında asker hastalığı olarak da bilinen kıl dönmesi hastalığı riskinin yüksek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Vücudu kıl dönmesine yatkın olup da sürekli sandalye veya koltuk üzerinde oturanlarda, hastalık çok daha hızlı ilerleyebiliyor. Kıl dönmesi, ağrı, şişlik ve akıntı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Bazı hastalarda kıl dönmesi olan bölgede küçük delikler oluyor. Akıntılar buradan geliyor. Bazı vakalarda bu delikler ve akıntılar olmayabiliyor. Hastalık belirtileri görüldüğünde doktora başvurulması çok önemlidir. Çünkü ne kadar erken müdahale yapılırsa tedavi süreci de de o kadar kısa olur. Ağrı ve hastalığın olduğu bölgede akıntı ile kendini gösteren kıl dönmesi, büyümeden tedavi edilmezse, genişleyerek ameliyatın ve tedavi sürecinin uzamasına neden olabiliyor.''

Kıl dönmesinin erken teşhisi halinde cerrahi dışı yöntemlerle de tedavi edilebildiğini anlatan Aksoy, kıl dönmesinin büyüklüğüne ve uygulanan cerrahi yönteme göre hastanın iyileşmesinin 2-3 hafta ya da 2-3 ayı bulabildiğini dile getirdi.


Seni sevdim gönülden, kalbimin sahibi oldun bilmeden, bu yürekte varolacaksın ebediyen, bunu bil çok seviyorum gerçekten.
Seninle doğdu bu yürek, sensin gönlüme eş, dudaklarım dudaklarındayken sanki can verdi bu yürek, senin kollarında ölmek dünyada en güzel şey olsa gerek..