Gönderen Konu: Soyulan Tırnaklar Hastalık Belirtisi  (Okunma sayısı 944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gamzeli

  • _Gamzeli_
  • Admin
  • *
  • İleti: 18871
  • Rep Gücü : 2045
  • Cinsiyet: Bayan
  • Bana Sen Lazımsınn...
    • Profili Görüntüle
    • Ahmet Maranki
Soyulan Tırnaklar Hastalık Belirtisi
« : Aralık 30, 2008, 03:39:19 ÖS »

Soyulan Tırnaklar Hastalık Belirtisi


kadınların en büyük kabuslarından biri olan kırılan tırnaklar, kısayken bile kırılmaya devam ediyorsa, dikkat etmeye başlamanın zamanının geldiğini gösteriyor.

Kadınlarda, el güzelliğine gölge düşürebilecek ve sık sık karşılaşılan tırnak sorunları ve bunların çözümleri ile ilgili olarak bilgi veren uzmanlar, "Eğer tırnaklarınızın sertleşmesi için hiçbir ilaç işe yaramadıysa, o zaman makasla ve pensle kesemeye bir süre ara vererek kırılmalarını yavaşlatabilir. Boylarını da sert bir törpü yerine, üretilmeye başlanılan karton törpülerle kısaltabilirsiniz" şeklinde tavsiyede bulundu.

Tırnakta meydana gelen kalkmalardan şikayetçi olduğunuz takdirde bunun birkaç ihtimali olabileceğinin Altını çizen uzmanlar, "Ya bir deri hastalığı olan sedefe yakalanmışsınız, ya da bir mantar hastalığı başlamış olabilir. Sebebi ne olursa olsun, yapmanız gereken ilk iş tırnaklarınızı kısaltmaktır. Daha sonra ellerinizi ve tırnaklarınızı uzama süresi boyunca, mümkün olduğu kadar kuru tutmaya çalışmalısınız. Eğer rahatsızlığınız mantarsa, bu hastalığa karşı kullanılacak pomatları sürmelisiniz. Şikayetiniz sedef hastalığı ise yine bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlardan yararlanabilirsiniz" dedi. Ancak şikayetin tırnaklardaki yüzeyin pürüzsüz olmamasından kaynaklanması halinde, sorunun tırnağın uzaması sırasında meydana gelen travmalardan kaynaklanabileceğini belirten uzmanlar, "Travmalar, tırnaklarınızın şeklini kaybetmesine neden olabilir.

Beyaz Lekelerin Sebebi Keratin Hormonu Olabilir
Bunun dışında ellerinizde mantar mikrobunun bulunmasından kaynaklanan deformasyon da meydana gelmiş olabilir. Eğer sorununuz travmalardan kaynaklanıyorsa, çok çeşitli çözümler bulunabilir. Bazen 25 yaşından itibaren tırnaklarınızda ince ince çizgilere rastlayabilirsiniz. Bu tamamen vücudunuzun ürettiği bir şey olabilir. Bu çizgiler tırnağınızın direncini kırar. Kırılmalarını engellemeniz için tırnaklarınızı kısa kesmelisiniz. Şekil bozukluğunu ise doktorunuzun uygulayacağı tedaviyle giderebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Tırnağın, çok fazla ojeli kalmasının ya da sigara içmenin de tırnaklar üzerinde sarartmak gibi olumsuz bir etkisi olabileceğini vurgulayan uzmanlar, "Bunun çok çirkin bir görüntü olduğunu düşünüyorsanız, yüzeysel bir temizleme uygulayabilirsiniz. Ayrıca tırnakları besleyici ürünlerden yararlanabileceğiniz gibi, ojenizin markasını da değiştirebilirsiniz. Bazen çocukluğumuzdan beri tırnaklarımızda beyaz beyaz lekelerle karşılaşırız. Bu vücudumuzda bulunan, saç ve tırnağımızın temelini oluşturan keratin Hormonu gerektiği gibi çalışmıyor demektir. Sonradan meydana gelmiş olabilecek koyu renk beyaz lekeler ise manikür sırasında tırnakların çok fazla zarar görmesi ve mantar kapması nedeniyle oluşmuş olabilir. Travmatik olaylar sonucunda karşılaşabileceğimiz bu tırnak sorunu için sadece bir süre beklemek yeterli. Bütün bu sorunlarla baş etmenin en etkili yolu ise dışarıda yaptırsanız bile kendi manikür takımınızı kullanmanızdır" şeklinde sözlerini tamamladı.


Seni sevdim gönülden, kalbimin sahibi oldun bilmeden, bu yürekte varolacaksın ebediyen, bunu bil çok seviyorum gerçekten.
Seninle doğdu bu yürek, sensin gönlüme eş, dudaklarım dudaklarındayken sanki can verdi bu yürek, senin kollarında ölmek dünyada en güzel şey olsa gerek..